متفاوت ترین شبکه اجتماعی در ایران

بلاگ كاربران


بیماری هموروئید (بواسیر) و بیماری شقاق مقعدی(فیشر) هر دو در دسته بیماری های نشیمنگاهی هستند. این بیماری ها به دلیل شباهت هایی که با هم دارند، گاهی به اشتباه تشخیص داده می شوند و درک تفاوت های این دو عارضه با هم مشکل می شود. به همین دلیل در این مطلب به شباهت ها و تفاوت هایی که بواسیر و شقاق با یکدیگر دارند، می پردازیم. اما بیماران باید در هر حال در صورت مشاهده علائم برای تشخیص اصولی و درمان به پزشک متخصص جراح عمومی مراجعه کنند.

قبل از معرفی تفاوت این دو بیماری به تعریف هر یک از آنها می پردازیم:

 

بیماری بواسیر چیست؟

بواسیر چیست؟ بواسیر یا همان هموروئید به برجستگی یا تورم سیاهرگ ها در کانال مقعد یا رکتوم و یا خارج از آن گفته میشود. این بیماری حسب اینکه داخل مقعد ایجاد شده و یا خارج از آن به دو نوع هموروئید داخلی و هموروئید خارجی تقسیم میشود.

 

به عبارت دیگر در این بیماری عروق مقعدی گشاد و واریسی شده و بالشتک هایی که در ناحیه مقعد وظیفه دفع را دارند، دچار آسیب می شوند. در نهایت با پیشرفت بیماری، زائده های بواسیر به شکل گوشت اضافه از مقعد خارج میشوند.

 

از نشانه های این بیماری میتوانیم به خونریزی، درد، سوزش و خارش مقعد، ترشحات مخاطی و از همه مهم تر بیرون زدن زائده های گوشتی از مقعد اشاره کنیم.

بیماری شقاق چیست؟

بیماری شقاق چیست؟ شقاق یا همان فیشر نوع بیماری مقعدی است که به زخم، ترک یا بریدگی عمیق در خروجی مقعد گفته میشود. این بیماری هم در ناحیه مقعد و اطراف آن ایجاد می شود.

 

شقاق یا فیشر آنال به دو نوع حاد و مزمن تقسیم میشود. فیشر حاد به مراحل اولیه این بیماری گفته میشود که عمق زخم کمتر بوده و علائم خفیف تر است. اما در فیشر مزمن عمق زخم تا عضله مقعدی هم گسترش می یابد و می تواند علائم شدید و دردناکی را به همراه داشته باشد.

 

این عارضه می تواند باعث درد، خونریزی، سوزش و خارش مقعد شود. اما مهمترین نشانه ی این بیماری زخم عمیق و طولی در کانال مقعد است که به شدت ملتهب و دردناک خواهد بود.

 

 تفاوت بواسیر و شقاق مقعدی

اما تفاوت هایی که این دو عارضه با هم دارند، عبارت است از :

 

ماهیت بیماری ها : شقاق عبارت است از ترک و شکاف و یا زخمی که در اطراف مقعد دیده می شود، اما بواسیر معمولاً به شکل توده هایی بیرون زده از مقعد ظاهر می شود.

نوع درد ها : درد هموروئید در هنگام دفع مدفوع احساس میشود و شدت می گیرد، این در حالی است که درد شقاق در تمام طول روز احساس می شود و با نشستن شدت می گیرد.

روش های درمان متفاوت: برای درمان شقاق معمولاً در ابتدا اصلاح تغذیه و سبک زندگی توصیه می شود و اگر بیماری بهبود نیافت، از سایر روش ها استفاده میشود. ولی درمان بواسیر با هیچ وجه با تغییر سبک زندگی امکان پذیر نبوده و کمی پیچیده تر است، این بیماری تنها با روش های جراحی درمان می شود. اما درهر حال بهترین راه سرپایی و قطعی درمان بواسیر و شقاق مقعد لیزر درمانی است.

 

در شکل زیر تفاوت فیشر مقعدی و هموروئید را می توانید به خوبی مشاهده کنید :

 

عکس بواسیر و شقاق

دلایل مشترک ابتلا به بواسیر و شقاق

علت این دو بیماری معمولاً عوامل مشترکی است. در واقع هر شرایطی که باعث اعمال فشار بیش از اندازه به مقعد شود، می تواند علت این بیماری باشد. از جمله علل مشترک این دو عارضه می توانیم به این موارد اشاره کنیم :

 

بارداری

زایمان

یبوست و اسهال مزمن

رابطه جنسی مقعدی

وارد کردن فشار مقعد حین دفع مدفوع

اضافه وزن

کهولت سن

این بیماری فقط باید توسط پزشک تشخیص داده شود، بنابراین بدون مشورت با پزشک هیچ اقدامی برای درمان انجام ندهید!!!

 

علت تشخیص اشتباه شقاق و بواسیر

این بیماری از نظر ظاهری به هم شباهت ندارند، ولی معمولاً علائم اولیه مشابهی را ایجاد می کنند که همین امر می تواند تشخیص این دو عارضه را مشکل نماید.

 

علائمی که در اینجا ذکر خواهیم کرد، شباهت های این دو بیماری می باشد. این شباهت ها در علائم و محل ایجاد هر دو عارضه باعث می شودکه تشخیص عارضه برای فرد بیمار دشوار باشد.

 

درد هنگام دفع مدفوع: هر دو این بیماری ها در هنگام اجابت مزاج درد شدیدی را برای فرد به همراه دارند.

خون در مدفوع و یا خونریزی از مقعد (هر دوی این بیماری ها می توانند باعث دفع خون روشن و تازه شوند.)

سوزش و خارش در ناحیه مقعد

تورم و التهاب که در هر دو بیماری هامشاهده می شود.

روش های مشترک در پیشگیری

همان طور که ذکر شد، هر دوی این بیماری ها در اثر اعمال فشار بیش از اندازه به مقعد ایجاد میشوند. با رعایت یکسری نکات می توانید احتمال بروز هر دو بیماری را حداقل تا ۵۰% کاهش داد.

منبع : 
https://is.gd/HX7NqV

 

مصرف فیبر بیشتر : فیبر می تواند از یبوست جلوگیری کرده و آن را درمان نماید. بنابراین در پیشگیری از بواسیر و شقاق نیز موثر خواهد بود.

نوشیدن آب : نوشیدن حداقل ۸ لیوان در طول روز می تواند در پیشگیری از یبوست موثر باشد.

ورزش : انجام حداقل ۳۰ دقیقه ورزش و پیاده رویدر روز می تواند در تنظیم حرکات روده موثر عمل کند.

رعایت بهداشت مقعد

پرهیز از زور زدن در توالت

اجتناب از به تاخیر انداختن دفع مدفوع

پرهیز از مصرف شوینده های معطر برای مقعد

پرهیز از برقراری رابطه جنسی مقعدی

روش های مشترک درمان

این دو بیماری مقعدی با روش مشترکی قابل درمان هستند. یکی از بهترین روشهای درمانی که برای هر دوی این بیماریهای پیشنهاد میشود، لیزر درمانی است. لیزر روشی سرپایی و بدون درد یا خونریزی و با بهترین اثربخشی است که برای درمان بواسیر و شقاق مورد استفاده قرار می گیرد و در یک جلسه نیم ساعته به طور کامل آنها از بین می برد.

 

انجام روشهای خانگی نمی تواند درمان موثری برای رفع شقاق و بواسیر باشد، اما می تواند در کنترل علائم هر دو بیماری و جلوگیری از پیشرفت بیشتر آنها موثر باشد. به طور مثال مصرف فیبر و نوشیدن آب و ورزش می تواند در کنترل این دو بیماری موثر عمل کند.

درمان بواسیر و شقاق فقط در یک جلسه

یکی دیگر از هزاران مزیت لیزر، امکان درمان شقاق و هموروئید در یک جلسه نیم ساعته، سرپایی و بدون درد یا خونریزی است. در این روش پزشک میتواند همزمان ضمن خارج کردن زائده بواسیری از مقعد، ترک یا بریدگی شقاق را نیز درمان می کند.

 

درمان هر دوی این بیماری ها با لیزر باعث میشود، نیازی به طی کردن دوران نقاهت نباشید، و زخم جراحی در کمتر از ده روز به طور کامل ترمیم شود.

 

نتیجه گیری

بیماری بواسیر و شقاق هر دو از نوع مقعدی هستند و در اثر وارد شدن فشار به مقعد ایجاد میشوند. با این حال بواسیر متورم سیاهرگ ها در مقعد و شقاق زخم عمیقی است که در عضله ی مقعدی ایجاد میشود.

به اشتراک بگذارید : google-reader yahoo Telegram
نظرات دیوار ها


نخستین نظر را ایجاد نمایید !