متفاوت ترین شبکه اجتماعی در ایران

بلاگ كاربران


کیست مویی که با نام سینوس پیلونیدال شناخته می شود، حفره ای عفونی است که زیر پوست ایجاد می شود. این حفره می تواند با عفونت مواد زائد و یا مو پر شود.


اغلب رشد مو در خلاف جهت طبیعی و برگشت به داخل پوست باعث میشود حفره ای زیر پوست ایجاد شود که کوچک است به تدریج عمیق تر می شود و ممکن است مملو از عفونت باشد. این بیماری باید به سرعت درمان شود زیرا عفونت می‌تواند به سایر بافت های اطراف نیز نفوذ کند.


کیست مویی می تواند در هر قسمتی از بدن ایجاد شود اما معمولاً نوع مقعدی آن شایع تر است. این نوع درست پایین تر از کمر و مابین دو کفل ایجاد می شود.


علت کیست مویی

علت دقیق و مشخص برای ایجاد کیست مویی وجود ندارد معمولاً سایش و تحریک مداوم پوست در این ناحیه عامل ایجاد کیست مویی میشود. در واقع سایش پوست باعث میشود موها در خلاف جهت طبیعی رشد کنند و عفونت در زیر پوست تجمع می کند. عوامل زیر احتمال ایجاد این بیماری را افزایش میدهند.


چاقی

بی تحرکی و زیاد نشستن

رانندگی طولانی مدت

استفاده از لباس های تنگ با الیاف غیر طبیعی

علائم کیست مویی

علائم بیماری بسته به میزان عفونت آن متفاوت است و با شدت های مختلفی ظاهر می شود که شامل موارد زیر می شود.

درد ناحیه کمر و مقعد

خونریزی

ترشحات عفونی

مشاهده حفره یا برجستگی عفونی روی سطح پوست

در موارد شدیدتر ممکن است تب، احساس داغی در ناحیه متورم و بوی بد نیز رخ دهد.


عوارض

عوارض این بیماری می تواند شامل گسترش عفونت به سایر بافت های اطراف و وخیم شدن شرایط بیماری شود که در نتیجه آن درمان پیچیده تر خواهد شد و مدت زمان بهبودی نیز تا چند برابر افزایش می یابد. با تاخیر در درمان، اندازه حفره کیست افزایش پیدا کرده و در صورت انجام جراحی هم مدت زمان بیشتر برای ترمیم زخم نیاز خواهد بود.


تشخیص و مراجعه به پزشک

برای تشخیص این بیماری باید بیمار تحت معاینه قرار گیرد، بعد از انجام معاینه فیزیکی ممکن است پزشک ام آر آی یا سی تی اسکن را تجویز نماید، به این ترتیب محل دقیق کیست مویی تعیین خواهد شد.


بیماران می‌توانند برای معاینه و بررسی اولیه به پزشک عمومی مراجعه کنند اما جهت تشخیص دقیق و انجام جراحی می بایست از پزشک جراح عمومی کمک گرفته شود. به منظور کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان میتوانید از ابتدا با متخصص جراح مشورت کنید.


درمان کیست مویی

تنها راه درمان کیست مویی انجام یکی از روش های جراحی است. برخی پزشکان قبل از اقدام به جراحی مصرف برخی داروهای آنتی بیوتیک را به جهت کنترل عفونت و نتیجه گیری بهتر از جراحی توصیه می کنند.


روش های جراحی کیست مویی عبارتند از؛


جراحی کیست مویی با لیزر

بهترین راه قطعی و فوری برای درمان کیست مویی، لیزر است. در این روش با تابش اشعه لیزر کیست مویی را باز کرده و تخلیه می کنند. این درمان بدون آسیب و عوارض بعدی انجام شده و با حداقل درد و خونریزی و فقط در یک جلسه این بیماری را از بین میبرد. عمل کیست مویی با لیزر، سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی انجام می‎شود. بعد از انجام لیزر نیز بیمار بلافاصله مرخص شده و می تواند روند زندگی عادی را در پیش گیرد.


بعد از انجام لیزر بسته به اندازه زخم آن را بخیه زده و به همان شکل رها می کنند، تا از داخل به سمت خارج ترمیم شود. معمولا لیزر نیازی به پانسمان ندارد. ترمیم زخمی که با لیزر جراحی شده به دو الی سه هفته زمان نیاز دارد، در صورتی که این مدت زمان برای جراحی سنتی می تواند تا 2 ماه هم ادامه داشته باشد.


عمل کیست مویی باز

در این روش بیمار تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی قرار می گیرد . سپس کیست تخلیه و مطابق تصویر به طور کامل از بدن خارج می شود . پس از تخلیه ی کامل، محل عمل بخیه زده نمی شود و به صورت باز باقی می ماند . در نتیجه محل عارضه به صورت یک حفره ی خالی باقی می ماند.


این حفره به تدریج از لایه های زیرین خود شروع به ترمیم می شود . اندازه ی این حفره می تواند از اندازه ی یک نخود تا یک پرتقال متغیر باشد . از محل این حفره برای مدت زمان ۱ هفته ترشحاتی خارج می شود که به مرور زمان کمتر می شود و نیاز به تعویض پانسمان روزانه دارد .


در این روش چون محل کیست مویی و بافت های تخریب شده ی اطراف آن به طور کامل برداشته میشود، احتمال بازگشت مجدد بیماری بسیار کم است . از طرف دیگر چون محل عمل باز است، چرک و عفونت آن کاملا تخلیه می شود .


عمل بسته کیست مویی

در این روش محل عارضه به شکل یک بیضی باز می شود و پس از تخلیه ی کامل کیست، دو طرف محل برش بخیه زده می شود .در این روش اگر موفقیت آمیز باشد سرعت بهبودی بسیار بیشتر است ولی معمولا محل زخم و بخیه ها باز می شوند و عفونت به وجود می آید .در این روش معمولا پزشک قبل از انجام عمل به منظور پیشگیری از بروز عفونت برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می کند .


پیشگیری

روشهای پیشگیری از این بیماری عبارتند از :


استفاده از لباس های گشاد با الیاف طبیعی

زدودن موهای زائد

تحرک و پرهیز از طولانی مدت نشستن

رعایت بهداشت

استفاده از لیزر موهای زائد

در صورت مشاهده علائمی مثل تب شدید، و خونریزی و ترشحات عفونی که بعد از گذشت 3 هفته همچنان ادامه دارد، جهت بررسی به پزشک مراجعه کنید.


برای اطلاعات بیشتر در مورد روشهای عمل جراحی کیست مویی و مراقبت های بعد از آن، به لینک زیر مراجعه نمایید.

www.saat24.news/news/606166/

به اشتراک بگذارید : google-reader yahoo Telegram
نظرات دیوار ها


نخستین نظر را ایجاد نمایید !